DİYARBAKIR / KULP - Kulp Çok Programlı Anadolu Lisesi

Etiket Sonuçları: Dilimizin Zenginlikleri

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi mart ayı eylem planı çerçevesinde edebiyatımızın önemli eserlerinden Kutadgu Bilig eseri doğrultusuna sınıflarımızda “Bul Bakalım ve Kare Bulmaca” etkinlikleri yapıldı. Ayrıca çocuk gelişimi öğrencilerimiz Kutadgu Bilig eseri kapsamında nesne tasarladılar.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Şubat ayı etkinlikleri kapsamında sınıflarımızda "Anlat Bakalım" etkinliği  yapıldı.  Okul panomuza  atasözü deyimlerimizi resimleştirerek  astık.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri  Projesi, aralık ayı etkinliği olan M. Âkif ERSOY’un Safahat adlı kitabından seçilen kelimelerle anlamlı “ En İyi Cümle /Afiş Yarışması”  okulumuzda her kademede öğrencilerimizin aktif katılımı ile gerçekleşti.

Öğrencilerimizin  büyük emeklerle tasarlayıp hazırladığı  afişler arasından “En İyi Cümle/Afiş” şartnamede belirtilen hususlar çerçevesinde yürütme komisyonunca seçilip İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderildi.

Ara

Türkçenin söz  varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerimizin dilimizin  zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimiz ile buluşmasını, buna bağlı olarak da dili daha iyi kullanmaları ve düşünce dünyalarını geliştirmek amacıyla Bakanlığımızın başlattığı " Dilimizim Zenginlikleri Projesi" çerçevesinde okulumuzda her kademede eş anlamlı kelimelerle ilgili "Bilen Oturur" ve pano çalışması etkinlikleri yapıldı.